Alsønderup festede trods halvskidt vejr

Der skulle mere end dårligt vejr til at ødelægge Alsønderup Festers 50-års jubilæum.

I Trods regn og lidt problemer med at trænge igennem i skilteskoven, kom der stort set det samme antal gæster gennem indgangen som sidste år – nemlig omkring 2.600.

Og det lykkedes Alsønderup Fester at få en omsætning, der stort set svarer til de foregående år.

“Der var ikke så mange, der skulle svales af med sodavand, is og øl som sidste år. Til gengæld nåede selve loppemarkedet en omsætning op på 237.655 kroner., hvilket er en forbedring i forhold til sidste år,” oplyser Alsønderup Fester.

“Vi var forudseende og fik sat et ekstra telt op udenfor, så folk kunne få stillet sult og tørst i tørvejr, og det var i øvrigt forbløffende få mennesker, der gik hjem, da det begyndte at regne. Til gengæld gik de i ly, ikke mindst inde på Kulsviergården,” siger formanden Rasmus Mortensen.

“Det betød, at vi ikke alene fik løftet omsætningen på loppemarkedet, vi kan også se, at der er flyttet omsætning fra fortæringsboderne udenfor til indenfor. Så det var den med gyngerne og karrusellerne,” tilføjer Michael Ruge, der er næstformand.

Det var åbenlyst, at alle hyggede sig, og selv de lokale FDF’ere og deres mindre gæster trodsede regnen og fortsatte med snobrød og hyggesnak, og de sidste gæster gik da også først klokken 16, som sædvanligt.

Stor medhjælperfest
I lørdags blev der så afholdt stor fest for alle dem, der har hjulpet til med at stabler Alsønderup Fester på benene i løbet af de sidste 50 år. Der deltog ikke mindre end 365 mennesker i den store fest, der blev afholdt i den store hal på Kulsviergården.

Her talte blandt andre formanden for byfestudvalget, Rasmus Mortensen, om vigtigheden af det store arbejde, som alle gør – og har gjort – for at Alsønderup Fester bliver en succes hvert år, og han benyttede i øvrigt lejligheden til ikke blot at takke hver enkelt i byfestudvalget, men også at annoncere, at han efter 16 år som formand nu ville overlade posten til Michael Ruge.

Rasmus Mortensen fortsætter dog i udvalget.

“For det er jo ret sjovt og det har været en del af mit liv, siden jeg var en lille dreng”, sagde han.

Efter spisningen spillede Barometerband op, og dansegulvet blev først tømt klokken 1, hvor jubilæumsfesten sluttede.

Læs hele artiklen i Hillerød Posten – klik her.