Alsønderups U11-fodbolddrenge vandt sølv i Barcelona

I foråret var fodbolddrengene ude og samle flasker i lokalområdet, og de mødte en hel enestående opbakning, der gjorde det muligt at få budgettet til at hænge sammen, så turen til The Europa Cup i Barcelona blev en realitet.
The Europa Cup er en turnering med fortrinsvis engelske hold, men også nogle spanske samt enkelte hold fra så langt væk som Malaysia og Zambia. Alsønderup blev det første danske hold, som deltog i turneringen, og det blev en oplevelse for livet at spille på FC Barcelonas hjemmebane Camp Nou.
Almindeligvis spiller Alsønderups U11 i DBU’s B-række, men en udenlandsk turnering ville være en helt særligt oplevelse. Det blev til en hæsblæsende, nervepirrende og helt, helt enestående weekend.
Fredag den 14. juni mødtes 11 drenge og 13 forældre og søskende i Kastrup Lufthavn alt for tidligt om morgenen. Efter flyturen til Barcelona blev vi afhentet i bus og kørt til vores hotel, hvor drengene havde en skøn dag ved poolen.
Tidligt lørdag morgen var der afgang til fornemme træningsfaciliteter i Salou ca. en times kørsel fra Barcelona. Et gruppespil blev afholdt for at se, hvem der skulle gå videre til A, B og C-finalerne, der skulle spilles på Camp Nou om søndagen. Kampene blev afviklet med kun 7 mand på lidt mindre baner, end drengene er vant til. Byen Salou udmærker sig også ved at have en gigantisk forlystelsespark, men den blev der dog ikke tid til at besøge. Vejret var solrigt, varmt og let blæsende.
Al nervøsitet omkring Alsønderups evne til at matche de andres holds niveau forsvandt. Alsønderup viste sig at komme i en stærk gruppe med de senere vindere af både A- og B-finalen, men 2 sejre og et nederlag betød, at Alsønderup skulle i B-runden på Camp Nou.
Næste dag linede spillerne og trænerne op i spillertunnelen, og gik til tonerne af FC Barcelonas hymne ind på stadion ved indgangsceremonien. Forældrene måtte nøjes med tilskuerpladserne. De kneb sig lidt i armen ved at høre ”Alsonderup” blive kaldt ind på dette gigantiske stadion, der kan rumme næsten 100.000 tilskuere.
Nerverne sad nu for alvor uden på alle på stadion. Men drengene rystede dem hurtigt af sig og vandt den første kamp komfortabelt 3-0. Nu blev forventningerne naturligt skruet lidt op, men i den næste kamp var forsvaret for kompakt til, at drengene med deres kombinationsspil kunne trænge igennem. Den kamp tabte de 0-2, og havde dermed vundet sølv i B-finalen i The Europa Cup på Camp Nou.
En superflot præstation og den blev også fejret med god mad på en restaurant ved stranden samt en tur i bølgerne.
Mandag var det tid til at vende næsen hjemad efter en weekend, som drengene nok aldrig vil glemme. Vi forældre vil nok heller aldrig glemme den, for vi havde også en superhyggelig og sjov tur!
Det er derfor med stort vemod at vi her til efterårsferien har været nødt til at stoppe årgangen i Alsønderup, da vi simpelthen ikke længere er nok spillere til at deltage i turneringer.

Rigtig mange forældre har været involveret i årgangen gennem årene, men særligt Martin Sandau skal fremhæves for sit enorme engagement i holdet! Det er 100% hans fortjeneste, at vi uhørt længe kunne fastholde holdet i Alsønderup, og at drengene i dag er blevet så gode til fodbold!
Vi kan kun opfordre de nye yngre årgange til at starte op med fodbold i Alsønderup. Vi har fine faciliteter her i byen, og det giver så mange gode oplevelser for både børnene og deres forældre.
Tusind tak til alle i lokalområdet, der har støttet os ved flaskeindsamlinger og andre lejligheder!