Stolt barndomsklub

DBU (Dansk Boldspil Union) har i forbindelse med den kommende EM-slutrunde fokus på landsholdsspillernes barndomsklubber, hvilket bl.a. betød – at DBU kiggede forbi Alsønderup i forrige uge for at optage en lille videospot. Årsagen til DBU’s besøg i Alsønderup, skyldes at en af fodboldlandsholdets allerstørste talenter, Andreas Skov Olsen, spillede i fodboldafdelingen som barn.

Nogle af optagelserne blev efterfølgende vist ved udtagelsen af landsholdet til EM.

DBU har også bedt om spillertrøjer fra alle landsholdspillernes barndomsklubber, som der vil være fokus på ved den kommende træningskamp mod Bosnien-Hercegovina – igen for at gøre opmærksom på alle de små klubber i landet, der med frivillige krafter har været med til at forme nutidens landsholdsspillere. Vores fodboldafdeling har selvfølgelig også leveret en lokal ASGI spillertrøje.
Aftaler er også lavet med DR (Danmarks Radio) der kommer ud og laver interview med Andreas Skov Olsen’s gamle trænere.

Andreas Skov Olsen er opvokset på Lyngbakken i Alsønderup og begyndte til fodbold som fireårig i Alsønderup Idrætsforening. Trænerne var bl.a. hans far Thomas og ikke mindst Niels Jakobsen, der trænede ham i flere år. Som 11-årig skiftede Andreas til FC Nordsjælland og i Juli 2019 skrev han kontrakt med Bologna i Italien.
Den 7 Oktober 2020 fik han debut for den danske landshold og er netop blevet udtaget til EM-slutrunden 2021.